Andy Murray ja Roberto Bautista Agut järjestivät hienon jännitysnäytelmän Australian avointen ensimmäisellä kierroksella. Lonkkakipujen kanssa pelannut Murray hävisi kaksi ensimmäistä erää lukemin 6-4 ja 6-4.

Kolmannessa erässä brittitähti syttyi kuitenkin taisteluun mukaan ja hän sai syöttöpelinsä kuntoon. Murray voitti kolmannen ja neljännen erän luvuin 7-6 ja 7-6. Viidennessä Murrayn liike ja puhti selvästi loppui ja espanjalainen Bautista Agut pääsi pelin päälle. Viimeinen erä kirjattiin Bautista Agutille 6-2, jolla hän sinetöi voiton. Kaksikon taistelu kesti yli neljä tuntia.

Ottelu saattoi olla Murrayn uran viimeinen, sillä ennen turnausta hän ilmoitti lopettavansa viimeistään kesän Wimbledoniin.

31-vuotias Murray on voittanut urallaan 45 ATP-turnausta kaksinpelissä ja kaksi nelinpelissä. Hän on pelannut 11 kertaa Grand Slam -turnauksen loppuottelussa, ja saavuttanut kolme voittoa; Yhdysvaltain avoimet 2012 ja Wimbledonin tennisturnaus 2013 sekä Wimbledonin tennisturnaus 2016. Olympiakullan Murray voitti Lontoossa 2012 ja Riossa 2016.