Kaisa Mäkäräinen sijoittui 17:nneksi Östersundin MM-kisojen naisten 10 kilometrin takaa-ajossa sunnuntaina.

Sijalta 12 kilpailuun startannut Mäkäräinen jäi lopulta takaa-ajon voittaneesta Saksan Denise Herrmannista kolme minuuttia.

– Olipahan kisa. Eniten ehkä harmittaa se, että jaloissa oli talven paras vire. Verryttely ja kohdistus tuntuivat molemmat tosi hyviltä. Toisella kierroksella alkoi sataa yllättäen lunta tosi paljon, ja meidän suksi vähän hyytyi siihen sateeseen. Oli aika selviytymistä sen jälkeen, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräinen ampui tuulisessa kelissä yhteensä seitsemän sakkokierrosta. Sakoista neljä tuli makuuammunnoista ja kolme pystypaikoilta.

– Ensimmäisellä makuulla en reagoinut tuulen kääntymiseen, ja siitä kun tuli pari sakkoa, niin huono starttihan se oli kisalle. Yritin kuitenkin ajatella, ettei se siihen vielä kaadu. Näytti, että oli haastavat olosuhteet, että siellä voisi muutkin ampua sakkoja seuraavilta paikoilta.

Maanantaina Östersundissa on vuorossa välipäivä. Mäkäräinen nähdään seuraavan kerran starttiviivalla tiistaina naisten normaalimatkalla.

– Ei tästä kisasta hirveästi käteen jäänyt mitään. Oli haastavaa motivoida itseään, kun tiesi, että oli jo ulkona mitalikamppailusta. Pitää vain toivoa, että hiihtovire pysyy tuntemuksiltaan samanlaisena ja normaalimatkalta sitten parempaa.

Venla Lehtonen oli neljällä sakkokierroksella kilpailun 49:s.

Lähde: Ampumahiihtoliitto