Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen aloittivat Kiinan Xiamenissa pelattavan beach volleyn FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksen niukalla tappiolla.

Alkulohkon välieräottelussa yhdysvaltalaispari Emily Stockman / Kelley Larsen (15) oli Lahti-Liukkosta ja Parkkista (19) parempi erin 1-2 (21-18, 8-21, 9-15). Suomalaiskaksikolla on perjantaina uusi mahdollisuus edetä 24 parhaan joukkoon, kun vastaan asettuu japanilaispari Sayaka Mizoe / Suzuka Hashimoto (30).

– Ensimmäinen erä pelattiin upeasti. Saatiin hoidettua se kotiin, vaikka USA tulikin loppuerässä lähelle. Toinen erä ja kolmannen alku oli meiltä turhan varovaista, jolloin kaveri pääsi karkaamaan. Nyt kerätään itsemme ja huomenna täällä nähdään rohkea Suomen joukkue taistelemassa jatkopaikasta, päävalmentaja Kai Liukkonen lupasi

Käynnissä oleva turnaus on suomalaisten osalta viimeinen mahdollisuus kerätä lisäpisteitä MM-kisoja ajatellen. Kesä-heinäkuun vaihteessa Hampurissa järjestettävän kauden päätapahtuman osanottajalistat julkaistaan 6. toukokuuta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote