Espoon SM-uintien toinen kisapäivä käytiin perjantaina aurinkoisessa, mutta melko tuulisessa säässä.

Naisten 100 m rintauinnin kärkitaistelussa nähtiin Ida Hulkko, Laura Lahtinen ja Silja Känsäkoski. Kisan voitti torstain 50 metrin tapaan Ida Hulkko, kauhoen ajan 1,08,51. Yhdysvalloista saapunut Känsäkoski haastoi MM-kisoihin lähtevän Hulkon ja kolmanneksi jääneen Lahtisen (1,09,36) tullen toiseksi ajalla 1,09,08.

– Ihan hyvä fiilis, en ehkä ollut niin nopea kuin halusin olla, mutta loppujen lopuksi ihan hyvä uinti, pohtii Känsäkoski.

– MM-kisoihin lähtijöiden haastaminen tuntui hyvältä. En ollut varma, pääsenkö edes mitaleille enää, mutta näin tämä nyt meni! En ole kauhean paljoa valmistautunut kisoihin, ihan pikku herkistely tuohon alle. Jään lomailemaan tämän jälkeen, tämä oli niin kuin kauden viimeinen kisa nyt.

Känsäkoski kertoo myös, että ulkoaltaalla kisaaminen on peruskauraa, sillä hän asuu Arizonassa ja harjoittelee aina ulkoaltaalla.

– Aamulla tunsin kyllä tuulen, mutta nyt en illalla enää. Mutta ainahan minä treenaan ulkoaltaalla, tämä on kuitenkin normielementtini tämä ulkoallas, Känsäkoski toteaa.

Miesten rintauinnissa 50 metrin matkalla kolme parasta olivat Sami Aaltomaa Oulun Uinnista (27,99), Miikka Ruohoniemi Swimming Jyväskylästä (28,56) ja Andrei Tuomola HSS (28,80). Aaltomaa jäi SE-ajasta vain kuusi sekunnin kymmenystä.

Miesten illan kuumassa erässä vapaauinnin 800 metrillä uitiin HSS:n Lassi Halmi kärjessä aikaan 8.29,11 kannoillaan HSS:n Aleksi Koprinen (8.30,71) ja Taneli Lantta (Simmis Wanda, 8.32,96).

Lähde: Uimaliiton tiedote