Historian pisin miesten kaksinpelin finaali Wimbledonissa pelattiin sunnuntaina ja Novak Djokovic vei lopulta huikean trillerin Roger Federeriä vastaan lähes viiden tunnin taistelun jälkeen.

Tilanteet vaihtelivat ratkaisevassa viidennessä erässä, jossa Federerillä oli jo kaksi ottelupalloakin. Djokovic kuitenkin selvitti ne ja vei ratkaisuerän tie-breakissa – ensimmäisenä ottelupallon selvittäneenä mestarina sitten vuoden 1948.

37-vuotias Federer oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt, vaikka finaali sinänsä jää takuuvarmasti historiaan, eikä unohdu hetkeen – muilta.

– Minä yritän unohtaa. Minulla oli tilaisuuteni ja niin oli hänelläkin. Pelasimme hienoa tennistä, Federer sanoi BBC Sportin mukaan.

– Huikea loppu, niin lähellä, niin monia tilanteita. No joo, varmasti on yhtäläisyyksiä [vuoden 2008 finaaliin]. Hävisin molemmilla kerroilla, se on ainoa yhtäläisyys jonka itse näen, Federer viittasi edelliseen ennätyspitkään finaaliin, jossa hän kärsi tappion Rafael Nadalille.