Pesäpalloliiton urheiluyksikkö linjasi videotarkistusten käyttöä pudotuspeleissä

© Kuva: Juha Tamminen

Pesäpalloliiton urheiluyksikkö on tehnyt päätöksen videotarkistusten käytöstä ja mahdollisuudesta haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta Superpesiksen pudotuspeleissä. Videotarkistusta voidaan käyttää vain ”erityisissä tilanteissa ja hyvin harkiten”.

Videotarkistukset ja haastot ovat käytössä miesten välierissä ja loppuotteluissa, naisten loppuotteluissa sekä mahdollisissa monikameralähetyksinä toteutettavissa miesten viidensissä puolivälieräotteluissa, miesten viidensissä putoamiskarsintojen otteluissa (alemmat pudotuspelit ja superpesiskarsinta) ja naisten viidensissä välieräotteluissa.

Päätöksen videotarkistukseen turvautumisesta tekee pelituomari ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua.

Oikeus haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta (etenijä etenee kolmoselta kotiin) on molemmilla joukkueilla yhden kerran ottelun aikana. Haasto-oikeus kuitenkin säilyy, jos se johtaa tuomion muuttumiseen. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa ja mahdollisen kyseisen jakson käyttämättömän aikalisänsä.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.