Camilla Richardssonilla surkeaa tuuria – ”Tuli hätä”

© Kuva: Juha Tamminen

Camilla Richardssonin juoksu Dohan MM-kisojen 3000 metrin esteiden alkuerissä nytkähti väärille urille, kun hän joutui pysähtymään ensimmäistä estettä ylittäessään. Richardsson sai sen jälkeen vielä jollain tapaa rytmistä kiinni ja juoksi erässään 12:nneksi ajalla 9.53,06.

– Kun tulin ensimmäiselle esteelle joukon takana, näin että se ikään kuin jakaantui kahtia. Sitten huomasin, ettei este ollut kiinni radan reunassa ja vaan irti siitä ja jouduin pysäyttämään vauhdin, Richardsson kertaili Suomen Urheiluliiton verkkosivujen mukaan.

– Kisan alku meni siinä. Siinä tuli sellainen hätä, että muut menevät, vaikkei siinä hätää ollut. Sain kuitenkin vielä jollakin lailla rytmistä kiinni.

Richardsonin alkuerän voitti matkan kenialainen ME-nainen Beatrice Chepkoech ajalla 9.18,01. Hän veti juoksua hyvää vauhtia, jolla kärkinelikko meni alle 9.20:n ja viidenneksi juossut Albanian Luiza Gega lunasti finaalipaikan aikavertailusta ajalla 9.28,32. Jatkopaikkaan aikavertailusta vaadittiin 9.30,01,

– Erän vauhdinjako olisi ollut minulle täydellinen, Richardsson harmitteli.

Richardssonille MM-kisojen alkuerä oli päätös pitkälle ja erittäin hyvin sujuneelle kilpailukaudella, jonka kuluessa hän on pudottanut ennätyksensä lukemiin 9.35.27.

– Kausi on ollut pitkä ja rankka, mutta vaikka saisin muuttaa jotakin viimeisen kuukauden ajalta ennen tätä kisaa, ennen muuttaisi mitään. Olen tehnyt kaiken niin hyvin kuin olen pystynyt. Nyt oli vaan huono päivä, Richardsson sanoi.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.