Tero Pitkämäen aktiiviura on ohi – Syitä päätökselle oli useita: ”Siitä minulla pitkät heitot ovat kiinni”

© Kuva: Getty Images

Keihäänheiton seitsenkertaisen arvokisamitalisti Tero Pitkämäen aktiiviura on ohi.  Pitkämäki kertoi päätöksestään maanantaina Kuortaneen Urheiluopistolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Pitkämäen mukaan syitä päätökselle oli useita. Yksi niistä oli se, että jalkojen harjoitettavuus ei viime kesänä tehdyn tukijalan polven eturistisidevamman jäljitä palannut sille tasolle, mitä Pitkämäen toiveiden mukainen heittäminen maailman huipulla vaatisi.

– Syitä lopettamiselle voisi luetella useampia, pelkät Tokion olympialaiset eivät ole minulle riittävä syy  jatkamiseen. Minua on aina kiehtonut kilpaileminen ja kovien tulosten teko. Nyt itselleni tuli selväksi, etten tule pääsemään sille tasolle, joka itselläni oli tavoitteena. Innostus ja motivaatio tyrehtyi siihen, Pitkämäki sanoi.

Pitkämäen mukaan polven kuntoutus sinällään onnistui ja hän pääsi kesällä harjoituksissa 75 metrin tasolle, muttei sille tasolle mille toivoi.

– Kuntoutusprosessi meni vähintäänkin suunnitellusti, heittoharjoittelu alkoi tammikuussa ja  vauhtiheittoihin pääsin huhti-toukokuussa Teneriffan leirillä. Polvi oli täysin kivuton kesäkuuta eteenpäin. Kaikki tehtiin mitä pystyttiin, että pääsisin siihen kilpailukuntoon joka oli tavoitteena, mutta jalkojen fysiikka ei ollut siinä kunnossa kuin olisin halunnut, ja siitä minulla pitkät heitot ovat kiinni, Pitkämäki sanoi.

Päätös alkoi orastaa jo kevättalvella

Pitkämäen mukaan lopettamispäätös alkoi orastaa jo keväällä. Silloin hän totesi, ettei jalkojen treeni kehity siihen tapaan kun hän toipui. Lopullinen päätös syntyi vasta syksyllä sen jälkeen, kun kausi oli jäänyt kokonaan väliin.

– Halusin katsoa, että löytyykö se into ja motivaatio sieltä parin kuukauden jälkeen, kuten joskus on tapahtunut, Pitkämäki sanoi.

Mitä tapahtuu jatkossa, sitä Pitkämäki ei vielä osannut sanoa.

– Tämä on minulle pieni surutyön paikka. On ollut tiedossa, että tämä päivä tulee ja siihen on osannut valmistautua, mutta silti tuntuu tyhjältä ja musertavalla, mutta onneksi keihäänheitto on vain urheilua, Pitkämäki sanoo.

– Katsotaan mihin tästä suuntaudun. Ei ole visiota tai suunnitelmia, mutta kotona riittää hommia, siellä on kolme pientä lasten joiden kanssa on tarkoitus viettää vielä enemmän aikaa.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.