Rovaniemeläisen SportaPostin kehittämä mobiilisovellus tähtää yhä laajemmille markkinoille. Uusia yhteistyökumppaneita haetaan muun muassa Slushissa.

Rovaniemeläinen startup-yritys SportaPost on lyhyessä ajassa saanut mobiilisovelluksensa käyttäjiksi muun muassa Leijonat eli Suomen jääkiekkoliiton, jääkiekon Liigan, salibandyn käsipallon, lentopallon ja amerikkalaisen jalkapallon kotimaiset lajiliitot sekä yli tuhat muuta urheilujoukkuetta Suomesta, Ruotsista ja muualta ulkomailta.

SportaPost-sovelluksen avulla kuka tahansa voi tehdä ammattimaisesti ja nopeasti laadukasta sisältöä sosiaaliseen mediaan. Sovelluksessa on valmiita, helposti muokattavia pohjia otteluennakoista tuloksiin, pelaajakortteihin ja kokoonpanoihin. SportaPostin voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta ja pienellä maksulla käyttäjä voi ostaa Pro-version, jolla saa lisää muokkausmahdollisuuksia.

Idea lähti omasta tarpeesta

Vuonna 2017 toimintansa aloittanut SportaPost lähti rovaniemeläisen Mikael Kojon ideasta, kun hän muutama vuosi sitten etsi työkalua, jolla voisi nopeuttaa omaa työtään. Kojo oli jo useamman vuoden ajan tehnyt paikallisille jääkiekkojoukkueille somekäyttöön kuvia tuloksista, kokoonpanoista ym. pääasiassa Photoshopilla. Kun sopivaa ohjelmistoa tai sovellusta ei löytynyt, hän päätti tehdä sen itse. Onneksi samalta paikkakunnalta löytyi sovelluskehittäjä Jari-Pekka Hakola, joka tuli mukaan osakkaaksi ja jo muutamassa viikossa ensimmäinen versio sovelluksesta oli ulkona.

Alati kasvavan käyttäjäjoukon lisäksi SportaPost on saanut mukaan tunnettuja sijoittajia. Finnish Business Angels Networkiin (FiBAN) kuuluva tiimi (Stefan Lindberg, Reima Linnanvirta, Fabian Sepulveda ja Jouni Karjalainen) sekä Peter Brandt ja Mika Reini ovat sijoittaneet yritykseen ja tuoneet sen kehittämiseen oman erikoisasiantuntemuksensa. Kasvua on vauhdittanut myös Business Finlandin rahoitus.

Mukana Slushissa

Rovaniemellä operoiva SportaPost tavoittelee nyt lisäkasvua laajemmilta markkinoilta niin pohjoismaissa kuin muualla maailmalla. Yritys on mukana 21.-22.11. Helsingissä järjestettävässä kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma Slushissa. Yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikael Kojo kertoo mielellään lisää yrityksestään sekä urheilun ja somen tulevaisuudennäkymistä joko Slushissa tai erikseen sovittavassa haastattelussa.

Lähde: Rovaniemen Kehitys