Lenzerheiden toinen osakilpailu ei vienyt suomalaisia pitkälle sprintin finaaleihin. Miehissä niukimman karsiutumisen koki Lauri Lepistö, joka jäi vajaan sekunnin päähän top30-sijoituksesta ollen 32. Perttu Hyvärinen hiihti sijalle 37., Iivo Niskanen 43. ja Lari Lehtonen 54.

Miesten päävalmentaja Teemu Pasanen summasi päivää ja harmitteli erityisesti Lepistön tiukkaa putoamista.

– Ihan ok vetoja, varsinkin Lepistön Lauri harmittavasti jäi alle sekunnin jatkopaikasta ja oli hyvä veto vapaalla. Kokonaiskilpailutulokseen tällä ei niin suurta muutosta ole, bonussekuntien takia pitäisi päästä vähintään välieriin, analysoi Pasanen.

Seuraavaksi Suomen joukkueella on edessään noin 400 kilometrin matkustus Toblachiin Italian puolelle. Maanantaina Tour de Skillä on vapaapäivä.

– Nyt saadaan pidempi palautusaika ja miehet pääsee lähtemään kohti Toblachia. Ja siellä seuraava kisa lepopöivän jälkeen pitäisi olla meille hyvä kisa.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen jatkaa Touria sijalta 16. Ja on minuutin ja 17 sekuntia johtavaa Norjan Johannes Höstflot Kläboa jäljessä. Perttu Hyvärinen on sijalla 30., Lari Lehtonen sijalla 42. ja Lauri Lepistö 58.

Lähde: Urheiluliiton tiedote