Urheilumaailmankin pysäyttänyt pandemia koskettaa tavalla tai toisella jokaista suomalaista. Vapaaottelija Makwan Amirkhanin UFC-ottelu peruutettiin vain muutamaa päivää ennen suunniteltua kohtaamista.

– Ensin tuli olo, että koko maailma pysähtyi. Olin treenannut todella tiukasti jo 120 päivän ajan ja valmistautunut seuraavaan matsiin. Tavallaan mä olin jo eristäytynyt lähes kaikesta, ainakin kaikesta ylimääräisestä. Treenasin kovempaa kuin koskaan, Amirkhani kertaa vakavana.

– Heti, kun ilmoitus matsin peruutuksesta tuli, lensin Suomeen. Olin säästänyt yhden Fazerin Sinisen suklaalevyn omaksi palkintosyötäväksi matsin jälkeen. Kun pääsin kotiin, avasin levyn ja söin puolet. Puolessa välissä tuli olo, että ei tää vielä ole ohi. Mun on jatkettava.

– Nyt meillä kaikilla on yhteinen taistelu. Me tarvitaan yhteistyötä, myös kriisin jälkeen. Meidän on kohdattava toinen toisemme ja noustava. Nyt on aika näyttää, mitä tarkoittaa suomalainen sisu ja yhteistyö. Taistellaan yhdessä nyt ja kriisin jälkeen.

Amirkhani muistuttaa, että nykytilanteen keskelläkin Suomessa ja suomalaisilla on paljon asioita, joista olla tyytyväinen.

– Mennään päivä kerrallaan. Kun tilanne on ohi, mä olen heti valmis tarjoamaan parasta UFC-viihdettä. Nyt en osaa sanoa koska matsaan tai missä ja ketä vastaan. Mutta lupaan, että viihdettä on tarjolla, kun siihen taas tulee mahdollisuus.

Lähde: Bettson Groupin tiedote