Yleisurheilukausi alkaa vähitellen päästä kevään koronarajoitusten jälkeen käyntiin ja kotimaisen kauden avaus Lahdessa sunnuntaina antoi vähintäänkin lupaavan startin kaudelle. Kovia tuloksia taottiin usealla rintamalla.

Maailmanlaajuisestikin merkittävä oli Annimari Kortteen sadan metrin aikojen toisen lähdön tulos. Aika 12.84 ei jää Kortteen omasta Suomen ennätyksestä kuin 12 sadasosaa ja on tämän kauden kärkitulos koko maailmassa.

– Vähän yllätti. Alku oli ihan hyvä, mutta sitten tuli muutama aita tosi hassusti. Meinasin kaatua ja jalat lähti ihan alta ennen viivaa, mutta pääsin maaliin, Korte kertoi Yle Urheilulle.

Oskari Mörö antoi lisäksi kovaa näyttöä ja pisti samalla vuosikymmeniä vanhan Suomen ennätyksen uusiksi. 200 metrin aidat on toki harvemmin juostu matka, mutta uusi ennätys lupaa hyvää Mörön kautta ajatellen. Edellinen ennätys oli niinkin kaukaa kuin vuodelta 1987.

Huonoa ei lupaa myöskään 3000 metrin esteiden juoksijan Topi Raitasen esitys samalla sileällä matkalla. 7.52.89 nousujohteisesi juostuna on hyvä aika kesän kisoja ajatellen.