Tampereen Ratinassa kirmaa laadukas joukko yleisurheilun kärkikaartia.

Torstaina Ratinassa on luvassa vauhtia, kun 10,28 tällä kaudella 100 metriä juossut Samuli Samuelsson kohtaa mm. hyvävireiset Ville Myllymäen ja Viljami Kaasalaisen. Naisten 100 metrille starttaavat mm. Anniina Kortetmaa, Johanna Kylmänen ja Aino Pulkkinen.

Sadan metrin kisojen ohella torstain ohjelmassa ovat miesten ja naisten 400 metriä, miesten 1500 ja naisten 800 metriä. Ohjelmassa ovat myös miesten ja naisten kuula sekä naisten keihäs ja naisten korkeus.

Naisten korkeushyppyyn ilmoittautuneiden joukossa ovat lajin kärkinimistä muiden muassa Ella Junnila, tällä kaudella 187 ponkaissut Jessica Kähärä sekä 184 menneet Sini Lällä ja Heta Tuuri.

Junnila ylitti edellisessä kilpailussaan Lahdessa 190 ja teki yrityksiä 196:sta. Lahden kisa oli hänelle kesän toinen. Kauden avauksessa Jyväskylässä hän ylitti 185.

– Kauden avauksen alla minulla oli pahoja tekniikkavaikeuksia. Siihen sattui vielä selkävaiva, jonka takia kisaa edelsi pidempi harjoittelematon jakso. Kunto oli siksi vähän mysteeri. Lahdessa sain sitten hyppyä teknisesti parannettua, Junnila kertaili alkukautta.

Lahden kilpailussa Junnila tunsi, että edellytykset nykyisen SE:n 195 kohentamiseen ovat olemassa, vaikka hän on toistaiseksi kilpaillut lyhyellä vauhdilla.

– Täysi, lentävä kahdeksan askeleen vauhti on ollut suuresti hakusessa, mutta olen suorituskykyinen lyhyellä vauhdilla. Se vie hyppyä hyvin eteenpäin, Junnila sanoi.

Miesten kuulakisassa Arttu Korkeasalo, 20, työntää kauden toisen kilpailunsa. Ensimmäinen toi ennätyksen 18,15. Kisan suosikki on tänä kesänä 18,57 työntänyt Arttu Kangas. Naisten kuulan kärkinimet ovat hiljattain kauden kärkituloksen 16,55 työntänyt Senja Mäkitörmä ja 16,19 tällä kaudella työntänyt Eveliina Rouvali.

Naisten keihäskisan suosikki on 60,43 Lahdessa hiljattain heittänyt Heidi Nokelainen. Kilpailussa ovat mukana lajin kotimaan parhaat sekä viime kesänä 44,68 heittänyt moniottelija Maria Huntington.

Lähde: Urheiluliitto