Yas-saari Abu Dhabin rannikolla on heinäkuun alusta toiminut vapaaottelun UFC:n päänäyttämönä ja tulee olemaan sitä myös jatkossa. UFC-pomo Dana Whiten mukaan ”Fight Islandille” on suunniteltu otteluita jo pitkälle syksyyn ja myös supertähti Khabib Nurmagomedovin on määrä palata tositoimiin siellä lokakuussa.

Nurmagomedovin oli määrä kohdata Tony Ferguson jo nyt alkukesästä, mutta koronapandemia esti hänen matkustamisensa Venäjältä. Samaan saumaan osunut valmentajaisän kuolema levitti jo huhuja siitä, että Nurmagomedov olisi jättämässä ottelut lopullisesti. Tämä kuitenkin ehdittiin jo kumota.

Fight Islandille suunniteltiin alkujaan neljää tapahtumaa heinäkuulle, mutta nyt niitä on tarkoitus jatkaa ja tuoda saarelle todellisia huippukamppailuja lisää pitkin syksyä.

– Kaikki massiiviset, suuret ottelut, joissa sananmukaisesti kohtaavat maailman ykkönen ja ykköshaastaja tullaan näillä näkymin käymään Fight Islandilla Abu Dhabissa, White sanoi The Nationalille.

Otteluita on jo sovittu syksyn osalta ja lisää tulee jatkuvasti.

– Khabib on seuraava, White vahvisti ja kertoi kamppailua suunniteltavan lokakuulle.

– Abu Dhabista on tulossa UFC:n ja kamppailujen uusi pääkaupunki. Se oli ennen Las Vegas, mutta ehdottomasti se ei ole Las Vegas nyt.