Keihäänheittäjä Oliver Helander keskittyy syyskesän mittaan harjoitteluun. Tammıkuussa leikattu olkapää kipuilee sen verran kovien heittotreenien jälkeen, että Helander paneutuu sen kuntouttamiseen eikä näillä näkymin kilpaile tänä kesänä.

Fyysisesti Helander, 23, on hyvässä kunnossa ja keihästäkin hän heitti harjoituksessa kevätkesällä lyhyellä vauhdilla liki 80 metriä, joka on harjoitusheitoksi hänelle hyvin.

– Silloin tuntui siltä, että voisi alkaa kilpailla. Mutta seuraavassa heittotreenissä olkapää oli paljon huonompi ja sitten tehtiin kesälle uudet suunnitelmat, Helander sanoo.

Tokion olympiakisat, jonne Helanderilla on jo tulosraja tehtynä, ovat vuoden päästä. Valmentaja Glenn Lignell haluaa keskittyä varmistamaan, että olkapää on silloin kunnossa ja se kestää syksyllä alkavan harjoituskauden rasitukset.

– Jos nyt mennään kilpailemaan olkapää puolikuntoisena, se on riski sinänsä. Ja siinä voi rikkoutua muitakin paikkoja, nyt kun ei ole takana kovia heittoharjoituksia, Lignell sanoo.

Helander arvioi olevansa sen verran hyvässä fyysisessä kunnossa, että 85 metrin heitto olisi mahdollinen.

– Totta kai olisi kiva katsoa kilpailuissa kuinka kauas Oliverin keihäs lentäisi, mutta nyt mennään urheilijan tuntemuksen mukaan. Hän kuitenkin kroppansa tuntee parhaiten, Lignell sanoo.

Helanderin, 23, ennätys on 88,02. Viime kesänä hän heitti Tokion olympiarajan rikkovan tuloksen 86,93.

Lähde: Urheiluliitto