Tero Pitkämäki jakoi oppejaan valmentajille – ”Absoluuttinen tulos 12-vuotiaana ei kerro kenestä tulee kova heittäjä”

© Kuva: Getty Images

Tero Pitkämäki luennoi ja ohjasi 9-16-vuotiaita nuoria kahdessa valmennustapahtumassa Joensuussa.

Mielenkiinnolla Pitkämäen oppeja kuunteli Liperin Taimen valmentaja Teemu Pietarinen. Hän valmentaa kahta poikaansa ja neljän 14-15-vuotiaan tytön ryhmää.

– Oli huippua päästä kuulemaan, kun huippuosaaja kertoo omia näkökulmiaan. Itse olen joutunut opiskelemaan näitä asioita, kun molemmat pojat alkoivat yleisurheilla ja toinen heittää keihästä, Pietarinen sanoi.

– Eniten kuuntelin sitä, miten Teron on treenannut ja mitä hän on tehnyt missäkin iässä. Se oli parasta antia itselleni. Sitä pystyy käyttämään omissa harjoituksissa.

Pietarinen kertoi jo muistuttaneensa omalle ryhmälleen, kuinka Pitkämäki painotti unen määrää palautumisessa. Pietarisen mieleen jäi myös, kuinka Pitkämäki kannusti malttamaan.

– Se oli minusta yksi tärkeimpiä juttuja, että absoluuttinen tulos 12-vuotiaana ei kerro kenestä tulee kova heittäjä. Se, että nuori ei ole ikäluokkansa huippu, niin kuin ei Terokaan ollut, ei tarkoita, että hänestä ei voisi tulla huippua. Se katsotaan sitten vasta 18-20-vuotiaana, kun kasvu on loppunut, Pietarinen kertaili.

Pitkämäen oppeja ja vinkkejä kuunteli molemmissa Joensuun tilaisuuksissa vajaat parikymmentä henkeä.

– Olisimme halunneet paikalle myös urheilijoiden vanhempia, mutta koronan tuomat kokoontumisrajoitukset eivät antaneet siihen mahdollisuutta, totesi Olavi Parjanen, joka oli organisoimassa tapahtumia. Ne syntyivät Keihäskarnevaalien, Joensuun Katajan sekä Pohjois-Karjalan yleisurheilun yhteistyönä.

Lähde: SUL:n tiedote