Viivi Lehikoinen oli täpärästi kiinni Tokion olympiakisojen 400 metrin aitajuoksun välieräpaikassa vielä viimeisen erän alkaessa, mutta oli lopulta ensimmäinen jatkosta pudonnut. Lehikoinen juoksi helteisessä aamukilpailussa uransa toiseksi parhaan ajan 55,67, jolla jatkopaikka jäi kahden sadasosasekunnin päähän.

– Pettynyt fiilis, kun jatkopaikka jäi niin pienestä kiinni. Jos olisin ollut toisessa erässä, olisin päässyt helposti jatkoon, Lehikoinen viittasi 3. ja 4. eriin, joissa aika olisi riittänyt neljän parhaan joukkoon ja suoraan jatkopaikkaan.

Lehikoinen oli erässään viides. Hän nousi lopussa vahvasti, mutta eroa neljänneksi juosseeseen Italian Linda Olivieriin jäi 0,13 sekuntia.

– Tuollaista se on, 55,5 sekunnin ajoilla ei nyt tee olympialaisissa mitään. Ensi kerralla on juostava kovempaa, Lehikoinen sanoi.

Lehikoisen juoksuun ei jäänyt juuri jossiteltavaa. Hän viiletti kahdeksannelle aidalle 16 askelen rytmillä ja loput 17 askelen rytmillä. Tavoitteena on ollut tehdä vaihto seitsemännelle aidalle, mutta Lehikoisen mukaan sillä ei ole suurta väliä, koska hän aitoo hyvin kummallakin jalalla.

– Aidat menivät minusta ihan hyvin. Siinä ei ollut mitään ja uran toiseksi paras juoksu kovassa paikassa. Minusta se oli aika hyvin. Jalat tuntuivat hyvältä ja oli hyvä fiilis, Lehikoinen kertaili.

Alkuerien nopeimman ajan 53,97 juoksi Yhdysvaltain Dalilah Muhammad.

Lähde: SUL:n tiedote