Samuel Purola paransi roimasti ennätystään ja voitti 22-vuotiaiden 400 metrin juoksun Suomen mestaruuden 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailussa Turussa ajalla 47,64.

Purolan 400 metrin ennätys ennen Turun juoksua oli vuosi sitten 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kemissä juostu 48,45, joka riitti silloin toiseksi.

Purola on kesän mittaan ollut hyvässä vireessä. 100 metriä on kulkenut 10,44, vaikka juoksun alku ei ole ollut aivan niin terävä kuin Purola haluaisi. 200 metriä on sujunut ajassa 20,79.

Hän kirjoitti kilpailun jälkeen Instagramiin päivityksen, jossa mies avaa hiilikuitupohjaisten juoksukenkien vaikutuksesta aikoihin matkalla. Tokion olympialaistissa tällaisia kenkiä käytti muun muassa ME-ajan juossut norjalainen Karsten Warholm, joka on myös jo aiemmin kritisoinut hiilikuitupiikkareita.

– Mistä moinen parannus? Uuden teknologian piikkareilla on ollut tänä vuonna oleellinen osa nimenomaan 400 metrin juoksijoiden tulosparannuksissa niin maailmalla kuin Suomessakin. Miten on mahdollista, että mun kohdalla mies, joka ei ole treenannut yhtään matkaa varten ottaa lähes sekunnin ennätyksestään pois? juoksija hämmästeli.

– Asiasta saa keskustella! Teknologian kehittyminen myös urheiluvarusteissa on vääjäämätöntä ja täysin odotettavissa, mutta missä menee raja? Onko täysin tuloksiin pohjautuvassa lajissa okei, että varusteilla voi voittaa noin isoilla marginaaleilla aikaa? Hän kysyy seuraajiltaan.