Kansainvälinen olympiakomitea julkaisi upean koostevideon! – Katso tästä Matti Nykäsen kaikki olympialaisten kultamitalihypyt

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen olympiakomitea on julkaissut Youtube-kanavallaan koostevideon Matti Nykäsen olympialaisten voittohypyistä.

Talviurheilun historiaan Matti Nykänen ikuisti nimensä Calgaryn olympiakisoissa 1988 voittamalla ensimmäisenä mäkihyppääjänä kolme kultamitalia samoissa kisoissa: normaalimäen ja suurmäen mestaruuksia seurasi vielä voitto ensi kerran olympiaohjelmaan kuuluneessa joukkuemäessä.

Viimeisen arvokisamitalinsa, lentomäen MM-hopean, Nykänen otti vuonna 1990. Hän saavutti urallaan viiden olympiamitalin lisäksi yhdeksän MM-mitalia, viisi mitalia lentomäen MM-kisoissa, kaksi Saksan–Itävallan mäkiviikon voittoa ja neljä maailmancupin mestaruutta. Nykänen on yhä olympiahistorian menestynein mäkihyppääjä; hänen maailmancupin osakilpavoittojensa määrä (46) pysyi ennätyksenä yli 30 vuotta. Suomen talviolympiahistorian mitalitilastossa Nykänen on toisella sijalla edellään vain 1920-luvun pikaluistelija Clas Thunberg.

Nykänen menehtyi 4. helmikuuta 2019.

Katso oheiselta videolta kaikki Nykäsen ikimuistoiset voittohypyt Sarajevosta ja Calgarysta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.