Suomalainen yleisurheilija on virittänyt kroppaansa Etelä-Afrikassa – ”Sen huomasi heti”

© Kuva: Getty Images

Kestävyysjuoksijat ovat pohjustaneet EM- ja MM-kesän kuntoaan 4-5 viikon onnistuneella vuoristoleirillä piskuisen Dullstroomin kyläteillä Etelä-Afrikassa.

Joonas Rinne ei ole Dullstroomissa keskittynyt vain perusharjoitteluun, vaan on käynyt läheisellä Belfastin nurmikentällä virittelemässä kroppaa hallikauden kilpailuihin.

– Kaikki tehotreenit ovat onnistuneet hyvin. Nyt haluan päästä kisoihin mittaamaan ihan konkreettisesti, mikä on kulku. Luotan siihen, että vire on hyvä, Rinne arvioi.

Uppsalassa käytävä Pohjoismainen hallimaaottelu ja Kuopion SM-kilpailut ovat viime kesänä 800 ja 1500 metriä ennätyksiinsä 1.45,96 ja 3.38,56 juosseen Rinteen hallikauden suunnitelmissa. Muuten kilpailukalenteri on vielä hahmottumassa.

– Kisojen suhteen suunnitelmat ovat vielä harmillisen auki. Tarkoitus oli juosta hyviä, kansainvälisiä kisoja ja kerätä rakingpisteitä, mutta monia kisoja on peruttu. Lähiaikoina pitäisi varmistua, avaanko kauden Ranskassa, Ruotsissa vai Suomessa, Rinne kertoo.

Dullstroomin leiri on kahteen vuoteen Rinteen ensimmäinen korkeanpaikan harjoitusrupeama, joka toteutuu aidosti vuoristossa eikä alppimajassa.

– Oli kiva päästä taas oikeaan vuoristoon. Sen huomaa, että tämä on aika paljon rankempaa kuin alppimajassa. Se on eri asia, kun ollaan koko ajan oikeasti korkealla, Rinne sanoo.

– Olen nyt juossut hieman enemmän hallikauteen valmistavia treenejä, kuin aikaisemmin vastaavilla leireillä. Sen huomasi heti, kuinka se alkoi kuormittaa nopeasti, kun tuli kovempia treenejä lähekkäin.

Lähde: Urheiluliitto


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.