Nyrkkeilytähti Robert Helenius kertoi hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa omasta ruokavaliostaan. Siihen kuuluu paljon lihaa ja muuta proteiinipitoista ruokaa.

Heleniuksen kommentit ovat herättäneet paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Helsingin Sanomien toimittaja Salla Vuorikoski avasi omaa näkökantaansa Twitterissä.

– Jokainen valitsee itse ruokavalionsa, mutta yleisenä kommenttina: sydänkohtauksia alkaa miehillä esiintyä jo nelikymppisenä. Runsas kovien rasvojen saanti (esim punaisesta lihasta) yksi riskitekijä. Tsekatkaa kolesteroliarvonne! kirjoitti Vuorikoski.

Vihreiden kuntapoliitikko Ville Savonlahti jyrähti myös.

– Jos muuten joku haluaa hyvän esimerkin siitä mitä se ”toksinen maskuliinisuus” tarkoittaa, niin tämä käy mainiosti. Kirjaimellisesti myrkyttää itseään äijäimagon tähden. Optimaalisen ravinnon kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, huippu-urheilijallekaan, paalutti Savonlahti.

Helenius on kertonut varsin avoimesti omasta ruokavaliostaan. Hän on sen muutettuaan noussut kohti nyrkkeilyn raskaansarjan huippua.