Keihästähti Oliver Helander kertoi sunnuntaina, että hän ei lähde Münchenin EM-kisoihin.

– Kävin yrittämässä, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Paikaltaan heittäessä tuntui jo niin huonolta. En usko, että minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia heittää viikon päästä EM-kisoissa täydellä vauhdilla, Helander sanoi SUL:n tiedotteella.

Toni Keränen ottaa Helanderin paikan Suomen keihästriossa.

Ilta-Sanomissa esitettiin huolestuttavia kommentteja Helanderin tulevaisuudesta. Asiantuntija Lauri Hollo esitti oman näkemyksensä IS:ssä.

– Kieltämättä alkaa huolestuttaa koko uraa ajatellen, kun jatkuvasti tulee uusia vammoja. Jos kroppa ei kestä, se ei kestä. Kylkivamma nyt oli luultavasti vain huonoa tuuria, mutta silti, Hollo sanoi Ilta-Sanomille.

– Ehjiä kausi ei oikein ole. Helanderin ura on ollut jo monta vuotta siinä pisteessä, että onnistuneen heiton jälkeen on mietittävä, pitääkö vielä heittää. Voi vain kuvitella, millaista epävarmuutta tuollainen aiheuttaa kisatilanteessa heittäjälle, Hollo näki IS:ssä.

Helander siirtyi viime vuonna Tero Pitkämäen valmennukseen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu