Hiihtoliiton ja maajoukkuehiihtäjien keskustelut dopingsakon korottamisesta 500 000 euroon ovat puhuttaneet myös Suomen rajojen ulkopuolella. Norjalaistähti Emil Iversen kommentoi myös asiaa.

Hiihtoliitto ja hiihtäjät ovat ilmeisesti päätyneet siihen, että sakko on jatkossa 150 000 euroa. Puolen miljoonan euron sakko ehti kuitenkin puhuttaa myös vuonomaassa.

Johannes Kläbo kertoi norjalaismedialle pitävänsä sakkoa sopivan kokoisena. Iversenin Nettavisenille esittämä näkemys ei ole yhtä yksiselitteinen.

Iversen nosti esiin Therese Johaugin tapauksen. Jos sakko olisi ehdoton, olisi Johaugillekin lätkäisty aikanaan 500 000 euron sakko, mikäli Norjassa olisi kyseinen rangaistus dopingin käytöstä.

– Jos Johaug olisi saanut 500 000 euron sakon kaiken sen kokemansa päälle, olisi se ollut liikaa, linjasi Iversen.

Iversen viittasi siihen, että Norjassa pidetään yleisesti selvänä, että Johaugin dopingkäry oli seurausta huolimattomuudesta eikä pahoista aikeista.

– Mutta jos jää kiinni erytropoietiinin käytöstä tai käyttää veridopingia, on sakko sopivan kokoinen. Jos jää kiinni neula kädessään, kuten Max Hauke, ei 500 000 euroa ole tarpeeksi, paalutti Iversen.