Kotimainen hiihtokausi pääsi lauantaina käyntiin Suomen Cupin sprinttikisoilla Vuokatissa. Jasmi Joensuu ja Lauri Lepistö veivät voitot.

Koko päivän mainiosti hiihtänyt Joensuu voitti finaalin lähes puolentoista sekunnin erolla Anni Alakoskeen. Kolmanneksi nousi Anni Lindroos.

– Tosi hauska kisapäivä, nautin täysin rinnoin. Oli hauska saada enimmät virrat pois koneesta. On odotettu tosi pitkään, että pääsee kisaamaan, Joensuu iloitsi Hiihtoliiton tiedotteella.

– Olipahan taas parasta saada pukea lappu rintaan. Ja toki erittäin hienoa aloittaa uusi kausi tolpalla. Treenit jatkuu, fiilisteli Joensuu Instagramin puolella.

 Miesten kisassa Olli Ahonen oli kakkonen ja kolmanneksi taisteli Ike Melnits. Helpolla Lepistö ei päässyt, mutta mies otti kuitenkin omansa.

– Olin vähän yllättynyt, että oli ihan ok menoa. Aika-ajoissa olisi voinut löytyä enemmän vauhtia, puolivälierässä joutui hieman pakottaa menoa. Välierässä ja finaalissa jäin vähän taakse, mutta pystyin sieltä iskeä hyvin nousuun. Hiihtokilpailuhan tämä on, kommentoi Lepistö Hiihtoliiton tiedotteella.

– Alkaa olla vanha ja väsynyt, eikä kerennyt tuohon alkuun, oli surkeita lähtöjä… Ei ole niin herkkää vielä. Ei mitään lentoa, mutta ei ole tarkoituskaan. Sitä haetaan kisojen kautta, ensi viikonloppuna ja kahden viikon päästä kilpailen. Ei ole vielä edes haettu niin kovia tehoja, veisteli Lepistö Ylen haastattelussa.