Iivo Niskanen lähti hurjaa vauhtia sunnuntaina 10 kilometrin perinteisen takaa-ajoon Tour de Skillä. Pienimuotoinen noutaja tuli nopeasti, minkä mies myönsi itsekin kisan jälkeen.

– Ihan sellainen perus veto. Ensimmäisestä kierroksesta en ehkä palautunut sillä tavalla miten normaalisti. Toivottavasti Oberstdorfissa merenpinnan tasolla tuntemukset ovat paremmat ja pystyy hiihtämään vähän lähempänä kärkivauhtia, sanaili Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskasen menoa seurasi myös hänet hyvin tunteva Reijo Jylhä. Entinen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja kommentoi suomalaistähden hiihtoa Iltalehdelle.

Jylhä muistutti, että Niskanen haluaa hiihtää perinteistä todella jäykillä ja liukkailla suksilla. Niiden kanssa suksiminen vaatii voimaa. Jylhä paljasti Iltalehdelle, että Niskasen tekniikasta huomasi varsin selvästi, että väsy tuli.

– Jos ei jaksa, se lävähtää läpi, Jylhä sanoo.

– Kun väsymystä tulee, urheilija ei jaksa painaa pitoaluetta alas. Tämä sama näkyi Oberstdorfin MM-kisoissa 2021: kun Iivo ei ollut ei ihan top-kunnossa, suksi aiheutti oman haasteensa, avasi Jylhä Iltalehdelle.

Niskasen suoristus Val Müstairissa oli silti erittäin vaikuttava hänen tilanteensa huomioiden. Rajusti marras-joulukuussa sairastellut suomalaissuosikki oli osuusajoissa peräti kahdeksas ja nousi sijalta 57 sijalle 14.

Tästä Iltalehden juttu.