Suomalaishiihtäjien kunto oli iso kysymys Tour de Skin alla. Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen tilanteesta on ehkä vielä ristiriitaisia signaaleja. Yksi on kuitenkin varmaa: Kerttu Niskanen on hirmuiskussa.

Kerttu Niskanen oli älyttömässä iskussa 10 kilometrin perinteisen takaa-ajossa Sveitsissä. Hän teki hurjan työn lähes yksin ja nousija sijalta 12 upeasti peräti kakkoseksi.

Tilanteesta tekee erityisen vaikuttavan se, että Val Müstairissa kilpailtiin korkeassa ilmanalassa noin 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Maajoukkueen entinen päävalmentaja Reijo Jylhä oli ällistynyt näkemästään. Hän hehkutti Kerttu Niskasen sunnuntain vetoa Iltalehdelle.

– Se oli sunnuntain kilpailujen kovin yksittäinen suoritus naiset ja miehet huomioiden. Varmasti Kertun uran kolmen parhaan hiihdon joukossa, ylisti Jylhä Iltalehdelle.

– Kerttu lähti kovaa ja sieti vauhdin. Kun hän sai kärjen kiinni, laittoi vielä vilkun päälle ja pystyi helpoilla osuuksilla tekemään eroa. Hän oli kilpailun kakkonen paljon kovemman työnteon jälkeen kuin muut neljän joukkoon sijoittuneet, Jylhä ihasteli IL:lle.

Kerttu Niskanen on tällä hetkellä yksi suosikeista koko Tour de Skin voittajaksi. Suomalaisista vain Virpi Sarasvuo (silloin Kuitunen) on pystynyt voittamaan turneen.

Tästä Iltalehden juttu.

Tour de Ski kokonaisuudessaan vain Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport –kanavilla.