Hiihtäjä Ristomatti Hakola ei onnistunut toivotulla tavalla lauantaina perinteisen sprinttikisassa Les Roussesin maailmancupissa. Mies jäi yllättäen karsintaan Ranskan maastoissa.

Perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähtökisa menikin sitten paremmin, sillä Hakola oli 18:s. Mies ilmoitti Les Roussesissa, että hän ei lähde ensi viikonloppuna kilpailemaan Toblachin maailmancupiin henkilökohtaisille matkoille. Siellä hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintit ja 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailut sekä viestikisat. Tiistaina selvisi, että Hakola on mukana viestijoukkueessa.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen, joka on myös Hakolan henkilökohtainen valmentaja, kommentoi hiihtäjän tilannetta Ylellä. Toimittaja tiedusteli, ovatko Planican MM-kisat vielä kysymysmerkki Hakolalle.

– Katsotaan tilannetta vielä. Hän on kuitenkin eteenpäin koko ajan päässyt ja päässyt harjoittelemaan talven aikana hyvin, avasi Pasanen Ylelle.

Hakola ei siis lähde Toblachiin henkilökohtaisille matkoille. Pasasen viesti oli kuitenkin selvä: valinnat tehdään kokonaisuus mielessä.

– Katsotaan sitä kokonaisuutta, ketä meillä on milläkin matkalla, näki Pasanen Ylellä.

Hakolan kansainvälinen kausi alkoi siis vasta Les Roussesissa. Hän on kärsinyt ikävistä terveysmurheista.

Tästä Ylen juttu.