Suomen valinnat hiihdon MM-kisajoukkueeseen ovat puhuttaneet odotetusti. Myös hiihtolegenda Harri Kirvesniemi kommentoi päätöksiä Ilta-Sanomille.

Nuorten MM-kisoissa juhlinut Niko Anttola otti paikkansa kisakoneessa. Se oli yksi etukäteen paljon keskustelua herättänyt kysymysmerkki.

Kisakoneeseen ei kuitenkaan ollut asiaa Markus Vuorelalla. Kirvesniemi ällisteli asiaa Ilta-Sanomille.

Kirvesniemi kommentoi, että Vuorela on tehnyt ”tasaisen varmoja suorituksia”, vaikka aivan huippunäytöt puuttuvat. Vuorela onnistui myös mainiosti Toblachin maailmancupin viestin avausosuudella.

– Vuorelan jättäminen ulos joukkueesta on viestin kannalta pienoinen riski, Kirvesniemi avasi IS:lle.

Suomessa toivotaan kovasti viestimitalia myös miehissä. Kirvesniemi nostikin esiin ikävän skenaarion tuon asian suhteen.

– Nyt mukana ei ole muita kokeneita avaajia kuin Ristomatti Hakola. Se ei tietenkään ole ongelma, jos Hakola on terve ja kunnossa, mutta jos ei, niin tilanne on toinen, muistutti Kirvesniemi.

Paljon terveusmurheista kärsinyt Hakola onnistui hiljattain mainiosti Les Roussesin maailmancupin 20 kilometrin perinteisen kisassa. Hän oli 18:s yhteislähtökilpailussa, jonka voiton vei Johannes Kläbo. Vuorela oli 30:s ja taipui Hakolalle noin 15 sekuntia.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihto

Pohjoismaisten lajien MM-kisat
Planica, Slovenia 22.2.-5.3.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen