Norjan hiihtolegenda Therese Johaug käsitteli omaa dopingkohuaan viime vuonna julkaistussa Hele historien -elämäkerrassa.

Johaug ilmaisee kirjassa myös oman näkemyksensä Aino-Kaisa Saarisesta. Suomalaisen entinen kilpakumppani vihjaili mediassa, että hän ei pidä Johaugin dopingselityksiä uskottavina.

– Saarinen oli sanonut (Ilta-Sanomien) toimittajalle olevansa liian kokenut uskoakseen positiivisen dopingnäytteen antaneiden selityksiin. Tiesin varautua siihen, että tällaisia reaktioita tulee ja hoin itselleni, että ei pidä välittää muiden mielipiteistä. Mutta helppoa se ei ollut, Johaug avautui Ilta-Sanomien mukaan kirjassa.

Ilta-Sanomat päätti lähestyä Johaugia asian tiimoilta Planican MM-kisojen yhteydessä. Nainen teki IS:lle selväksi, ettei hänellä ole innokkuutta istua alas Saarisen kanssa ja käydä läpi aihetta.

– En todellakaan. Aino-Kaisa tietää varmasti, mitä on sanonut ja nyt hän seisoo niiden sanojensa takana. Minulla ei ole mitään aikomusta keskustella hänen kanssaan. Olen siitä asiasta (dopingtapauksesta) sanottavani sanonut.

– Kirjassa teen aivan varmasti selväksi sen, että hänellä on omat näkemyksensä ja minun näkemykseni tapahtumista poikkeavat kovasti niistä. Emme saavuta yksimielisyyttä, sanaili Johaug Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.