Suomen kansainvälisestä hiihtokaudesta tuli todellinen pannukakku. Henkilökohtaisissa kisoissa ainoa kunnon valopilkku oli Kerttu Niskanen, joka vei distanssicupin maailmancupissa.

MM-kisoista tuli ainoastaan viestihopea miehissä. Naisissa jäätiin siis ilman mitaleita.

Krista Pärmäkoski oli vielä Tour de Skillä vahvassa. Vatsatauti keskeytti tuon urakan. Sen jälkeen Pärmäkoski ei enää löytänyt huippuiskua.

Suomen hiihtomaajoukkueen kärki on todella kapea. Ylen asiantuntija Ville Nousiainen on tehnyt selväksi, että Krista Pärmäkosken mahdollinen lopettaminen olisi todella raju isku.

– Suomen maastohiihto ei kestä sitä, jos Krista lopettaa. Krista on elintärkeä joukkueessaamme. Hän on Kerttu Niskasen ohella ykkösliideri. Toivottavasti Krista ei lopeta, Nousiainen viestitti Ylellä.

Ylen toinen asiantuntija Kalle Lassila taas nosti esille sen, että Kerttu Niskanen halusi voittaa normaalimatkojen cupin. Se saattoi viedä hieman MM-vireestä.

– On vielä huomioitava, että Kerttu on halunnut voittaa juuri normaalimatkojen cupin. Jos haluaa voittaa jonkun ja olla siinä maailman paras, siihen pitää panostaa. Se näkyi ehkä vähän MM-kisoissa, mutta meillä ei ole oikeutta arvostella, oliko se oikea tavoite, Lassila arvioi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.