Reetta Hurske onnistui upeasti maaliskuun alussa yleisurheilun EM-kisoissa. Nainen tykitti 60 metrin aitojen sisäratojen Euroopan mestariksi sivuamalla omaa SE-aikaansa 7,79.

Hurske rikkoi Suomen ennätyksen hallikaudella peräti kolme kertaa. Hän on nyt myöntänyt Euroopan yleisurheiluliiton haastattelussa, että kisa jännitti häntä varsin paljon.

– Laitoin itselleni pientä painetta ennen kisan lähtöä. En tiedä miksi, mutta olin todella hermostunut. Tiedän mitä osaan, mutta se oli ensimmäinen kerta, kun voitin kultaa. Uskon pystyväni rakentamaan tästä kohti ulkokautta, selvitti Hurske.

Annimari Kortteen nimissä oleva 100 metrin aitojen Suomen ennätys on 12,72. Hurske teki haastattelussa selväksi, että se on tarkoitus laittaa unholaan.

– Minä olen tehnyt viisi ennätystä ja nyt minulla on ensimmäinen kultani. Olen erittäin tyytyväinen. Tiedän, että olen pääsemässä kuntoon, joten täytin tavoitteeni sisäkaudella. Ulkokauden tavoitteeni on juosta henkilökohtainen ennätykseni ja Suomen ennätys sekä olla parhaassa mahdollisessa kunnossa Budapestin MM-kisoissa.