Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen joutuivat pettymään pahasti yleisurheilun MM-kisojen kolmiloikan karsinnassa. Molemmat jäivät kauas finaalipaikasta.

Salmisen tulos oli heikko 13,50. Mäkelä jäi myös vaisuun tulokseen 13,88 ja oli karsinnan 18:s.

– Juoksu ei vaan kulje. Loikat olivat parempia, Mäkelä selvitti SUL:n tiedotteella.

Mäkelän kausi on ollut vaikea. Karsinnan heikko tulos jäi silti vain neljä senttiä hänen kauden parhaasta noteerauksestaan.

Toista oli viime vuonna. Tuolloin Mäkelä otti EM-hopeaa SE-tuloksella 14,64. Tänä vuonna ei ole tullut 14 metrin ylitystä, kun viime vuonna se oli lähes arkipäivää.

Mäkelä teki Budapestin karsinnan jälkeen selväksi, mistä on kyse. Hän myönsi, että vaikea reisivamma on ollut ikävän sitkeä.

– Reiden lihaskalvossa on ollut ongelmaa jo talvesta saakka. Sen vuoksi jätin hallikaudenkin väliin. Se haittaa varsinkin punttitreeneissä, Mäkelä kertoi SUL:n tiedotteella.

– Ruotsi-ottelun jälkeen on tiedossa kivuliasta hierontaa. Isoin sivukalvo on niin jumissa, ettei sitä saa muuten auki.

Silja Kosonen säväytti

Silja Kosonen tarjosi pientä ylimääräistä jännitystä keskiviikkona Budapestin illassa. Hänelle tuli nimittäin rasti ruutuun ensimmäisellä yrityksellä moukarinheiton karsinnassa.

Toisella heitolla sitten jysähti oikein kunnolla. Kosonen heitti hirmukaaren 74,19. Uusi ennätys toi oman karsintaryhmän voiton.

– Ekalla heitolla tuli rasti. Se alkoi mietityttää, mutta aika hyvin kasasin itseni toiseen heittoon. Katselin Wilman (Murto) hyppyjä välillä. Tuli ennätys, Kosonen kertoi SUL:n tiedotteella.

– Keli oli kuuma, siinä helposti väsyy. Rinki oli varmasti nopein, mistä olen ikinä heittänyt. Uskon itseeni, että finaaliin jäi vielä varastoon.