Anthony Joshua tyrmäsi Robert Heleniuksen elokuussa nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelun seitsemännessä erässä.

Ottelun jälkeen pakkaa sekoitti Matchroom Boxingin tiedote, jonka mukaan Heleniuksen antamasta dopingnäytteestä on löytynyt viitteitä urheilussa kielletyistä aineista. Asiasta ei ole tippunut vielä lisätietoja.

Joshua näyttäisi olevan nousevassa kunnossa sen jälkeen, kun hän koki kaksi tappiota Oleksandr Usykille. Takana on voitot Jermaine Franklinista ja Heleniuksesta.

Yksi mies ei usko tarinaan Joshuan paluusta lajin huipulle. Hän on Manuel Charr. Raskaansarjan ottelija katsoi Joshuan ottelun Heleniusta vastaan. Arvio ei ole mairitteleva Joshuan – tai Heleniuksen – kannalta.

– Joshua on juuri nyt mentaalisesti hajalla. Sen näkee. Tyrmäystappio Andy Ruiz Junioria vastaan, kaksi tappiota Usykille. Hän näyttää olevan hajalla. Hän tarvitsee aikaa. Hän ei ole valmis (Tyson) Furya vastaan.

– Hän tarvitsee 5–6 helppoa ottelua päästäkseen kuntoon. Jos hän kohtaa (Deontay) Wilderin seuraavaksi, voi hän lopettaa uransa sen jälkeen. Hän ei ole valmis Wilderia tai Furya tai minua varten, paalutti Charr Seconds Outille.

Charr on itse kuuden ottelun voittoputkessa. 38-vuotiaan saksalaisen vastustajat eivät tosin ole olleet aivan eliittiä.