Camilla Richardsson oli yksi palkituista SUL:n gaalassa Helsingissä. Hänet valittiin Vuoden kestävyysjuoksijaksi.

Richardsson rikkoi kesällä 10 000 metrin Suomen ennätyksen. Hän ylsi myös samalla matkalla MM-finaaliin.

– Nyt tähtäimessä on joulukuussa Valenciassa juostava maraton. Sinne tähdätään ja katsotaan sitten miten se menee ja mikä on sen jälkeen kilpailumatka, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteella.

Richardsson on totuttu näkemään sosiaalisessa mediassa ja televisiossa lähinnä urheilullisissa vaatteissa. Nyt nainen oli kuitenkin pukeutunut tilanteeseen sopivalla tavalla näyttävästi.

– Minulla oli kunnia meikata tämä upea nainen, Camilla Richardsson, kirjoitti vaasalainen meikkitaiteilija Nanna West Instagram Storiesissa.

Richardsson on siis siirtymässä maratonin puolelle. Hän kommentoi hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa myös kestävyysjuoksun viime vuosien puheenaihetta: kenkiin liittyvää teknologiaa.

– Kuka vain voi ostaa kengät ja mennä katsomaan, pystyvätkö he juoksemaan 2.11. Veikkaan, etteivät pysty. Ei se ole vain kengistä kiinni, Richardsson muistutti Ilta-Sanomissa.

– Teknologia ja urheilu menevät koko ajan eteenpäin. Ratakin on erilainen kuin sata vuotta sitten. Pitää vain pysyä mukana. On hyvä, että kaikki saavat nyt käyttää pomppukenkiä, koska 10 vuotta sitten prototyypit olivat käytössä vain absoluuttisella huipulla. Tilanne on nyt jopa parempi kuin aiemmin, jatkoi nainen.

Kuva tästä.