Aleksandr Bolshunov oli vuoden 2022 Pekingin olympialaisten hiihtokuningas. Venäläistähti rohmusi kolme kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin.

Bolshunov oli mukana jo neljä vuotta aiemmin Pyeongchangin olympiamittelöissä. Nuo karkelot toivat kaappiin kolme hopeaa ja yhden pronssin.

Bolshunovin Aleksandr-isä on nyt puhunut vuoden 2018 olympialaisiin valmistautumisesta Championat-sivuston haastattelussa. Hiihtotähden sairaalakäynnistä on tiedetty jo aiemmin. Bolshunov Sr teki nyt selväksi, kuinka vaikea tilanne oikeasti oli.

– Oli esimerkiksi hetki ennen vuoden 2018 olympialaisia, kun hän joutui sairaalaan. Kukaan ei ottanut vastuuta siitä, osallistuuko hän Pyeongchangiin vai ei. Saavuin sairaalaan, ja hän ei edes sanonut kuinka paha tilanne oli.

– Katsoin häntä. Hän näytti jo varsin normaalilta, tunnen kyllä poikani läpikotaisin. Sanoin hänelle: ”Sasha, nyt pitää alkaa tapahtua.” Hän meni sitten viimeiselle harjoitusleirille ja olympialaisiin, paljasti isä.

Bolshunov on kärsinyt terveysmurheista myös uuden sesongin alla. Häntä ei nähdä kansainvälisissä kisoissa myöskään tällä kaudella.