Ramsaussa kilpailtiin perjantaina yhdistetyn maailmancupissa sekä naisten että miesten osalta. Itävallassa tehtiin myös suomalaista urheiluhistoriaa.

Minja Korhonen ylsi nimittäin kolmanneksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisnainen on noussut palkintopallille yhdistetyn maailmancupissa.

Naisten mäkiosuus jouduttiin perumaan rajun tuulen takia, joten hiihto-osuutta varten käytettiin torstaina hypättyä varakilpailua mäessä. Korhonen oli varakilpailun kolmas ja onnistui pitämään tuon sijoituksen perjantaina ladulla.

Korhonen on todellinen huippulahjakkuus. 16-vuotias nuori urheilija ällisteli itsekin temppuaan.

– Ensimmäinen podiumsija maailmancupissa saavutettu, aika huippufiilis kyllä on. En uskonut, että olisin ainakaan vielä podiumsijoissa kiinni, mutta tosi hieno kisa tänään. Mäessä otettiin varakilpailu käyttöön, mikä oli itseltäni hyvä kisa. Siitä oli sitten hyvä lähteä hiihtämään.

– Toki kyllähän tunnetusti aika rankka latu Ramsaussa on, eikä keli yhtään auttanut, joten vähän jännitti, miten omat rahkeet riittää ja suksi toimii. Hyvin näytti toimivan. Hyvä fiilis jäi ja hyvillä fiiliksillä huomenna kisaamaan uudestaan, iloitsi Korhonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Heta Hirvonen oli lopputuloksissa 26:s.

Miesten kilpailupäivän ohjelmassa oli yhteislähtökilpailu ja mäkiosuus normaalimäestä. Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena hienosti viides.

– Ihan tasapainoisen oloinen hiihto-osuus. Ei mitään huikeaa lentoa raskaassa kelissä, joten ihan ok hiihto-osuus. Mäessä sain parannettua eilisestä ja palattua normaaliin, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Toki se, että tänään sattui sellainen olosuhde, että pystyi normaalin suoritukseen tekemään, mikä ei tänään ollut itsestäänselvyys, niin täytyy olla kokonaisuuteen tyytyväinen, summasi Herola tiedotteella.

Eero Hirvonen oli 11:s ja Arttu Mäkiaho 32:s.