Kaikki hiihdon maailmancupin tämän kauden kisat eivät ole suurta juhlaa katsojien kannalta. Etenkin Oberhofin viikonloppuun mahtui viihdearvoltaan köykäisiä kisoja. Sen totesi myös Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen.

Ehkä karuinta katsottavaa tuli sunnuntaina, kun naisten ja miesten viestit menivät melkoiseksi sirkukseksi – hieman eri syistä. Toisessa kärkisijoitukset ratkesivat heti alussa, ja toisessa ei saatu eroja ennen loppusuoraa.

Myös lauantaina oli tosin omat ongelmansa. Oberhofin latuprofiili ja tuulinen sää tekivät irtiotoista vaikeita. Niitä ei lähdetty paljon tekemään 20 kilometrin perinteisen yhteislähdössä.

Aino-Kaisa Saarinen otti asian esille Ylen chatissa.

– Toivoisin nyt sekä Kepalta (Niskaselta), että muilta kovilta distanssihiihtäjiltä (normaalimatkojen) aktiivisuutta. Samaan tyyliin kuin Kerttu oli aktiivinen Davosin kisassa ja tuloshan siellä oli erinomainen, muistutti Saarinen.

Monet fanit ilmaisivat turhautumisensa. Saarinen nosti tässä vaiheessa esiin norjalaislegendan Therese Johaugin nimen. Johaug tunnettiin hurjasta alkuvauhdistaan.

– Johaugia tosiaan kaivattaisiin. Siinä olis kaasupohjassa koko ajan, linjasi Saarinen.

Lopussa saatiin toki pieniä eroja. Niskanen oli lopulta kolmas.

LUE MYÖS