Korkeushyppääjä Ella Junnila on aloittanut vuoden harjoitusleirillä. SE-nainen on laittanut parastaan Teneriffalla.

Junnila päätti kirjoittaa Instagramissa myös aiheesta, josta kaikki urheilijat eivät oikein puhu. Hän myönsi kokeneensa tietynlaista painetta.

– Oon vuosia kokenut eritasoista painetta siitä, miltä urheilija näyttää ja erityisesti miten urheilijat pukeutuu. Oon oppinut jostain kirjoittamattomasta säännöstä, että auringossa pitäis olla lyhyttä toppia ja shortsia. Mä kuitenkin tunnen oloni kodikkaammaksi t-paidoissa ja pidemmissä shortseissa, alkoi päivitys.

– Pitkään kipuilin asian kanssa, joskus enemmän joskus vähemmän. Tälle leirille päätin et oon p*rkele 25 vuotta. Minähän pukeudun just niinkun mua huvittaa. Hiiteen kaikki tuulesta temmatut kirjoittamattomat höpöhöpö säännöt. Tänään ylpeydellä vedin niskaan löysän t-paidan ja pyöräilyshortsit.

– Eikä tää tarkoita, että en ikinä enää pue päälleni lyhyitä shortseja tai toppia. Tietenkin laitan. Jatkossa se on vaan puhtaasti, koska musta tuntuu siltä. Ei sen takia, että koin painetta siihen, selvitti Junnila.

Junnila halusi vielä lopuksi tehdä selväksi, että kukaan henkilö ei ole suoraan painostanut häntä mihinkään. Kyse on enemmänkin kulttuurista.

– Mua ei ole koskaan painostettu suoraan toisen ihmisen puolesta pukeutumaan tietyllä tavalla tää on vaan yks sisäistetty juttu. Kaikilla on oikeus pukeutua juuri niinkuin haluaa. Jos sun lempivaatetus on perunasäkki tai uimapuku, mä puolustan sun oikeutta pukeutua siihen urheilukentällä ja muutenkin.

Video tästä.