Perjantain sprintissä hienosti välieriin yltänyt Anne Kyllönen oli ehkä suurin suomalaispettymys naisten 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa Oberhofin maailmancupissa. Kyllösen menotti herätti ihmetystä Ylen selostamossa. Asiantuntija Ville Nousiainen hämmästeli romahdusta.

Kyllönen oli lopulta 22:s maalissa. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena kolmas. Ruotsin Frida Karlsson voitti ennen Saksan Katharina Hennigiä. Krista Pärmäkoski oli yhdeksäs, Johanna Matintalo 13:s, Katri Lylynperä 30:s ja Jasmin Kähärä 32:s.

Nousiainen ihmetteli Ylen selostuksessa heti alussa Kyllösen menoa.

– Anne hiihti hienon sprintin, ja oli tosi pirteää menoa. Äsken tuossa laajassa kuvassa tasaisella oli todella, todella kaukana. Sai kyllä porukan hännän kiinni tähän nousuun, mutta emme nähneet kuvista, miten hän on valahtanut tuonne, ihmetteli Nousiainen.

Asiaan palattiin myöhemmin noin kisan puolivälissä. Selostaja Kimmo Porttila piti Kyllösen tilannetta ”merkillisenä”.

– Eilen hiihti teknisestikin todella hyvin. Nyt yhtäkkiä tänään valot pois. Kunhan ei ole sitä, jos Kerttu on jonkun pienen flunssan sairastanut, ettei olisi tarttunut Anneen tai vastaavaa. Jotenkin tuo on tosi merkillinen juttu, että miten on noin kaukana heti alusta, hämmästeli Nousiainen Ylellä.

Totuus Kyllösen tilanteesta selvisi lopulta Viaplayn haastattelussa.

– Tosi huono kisa. Lähti heti alun alkaen huonosti, kun kaaduin siinä ensimmäisessä laskussa. Kisan viimeisenä lähdin siitä jatkamaan matkaa. Aika vaikea kisa. Jouduin yksinään siinä hiihtämään porukkaa ja uutta letkaa kiinni, paljasti nainen Viaplaylle.

LUE MYÖS