Hiihtäjä Kerttu Niskanen oli myös Canmoren maailmancupin kisoissa suuri suomalaisonnistuja. Hän oli esimerkiksi perinteisen sprintissä hienosti neljäs ja 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan kakkonen.

Niskanen oli sunnuntain 20 kilometrin kisan loppusuoralla aseeton Frida Karlssonia vastaan. Meno näytti erilaiselta sprinttifinaalissa. Sen huomasi myös Iltalehden asiantuntija Reijo Jylhä.

– En tiedä, oliko Kerttu väsynyt sunnuntaina 20 kilometrin kisan maalisuorakamppailussa Frida Karlssonia vastaan, vai miksi hänen tasatyöntö oli silloin ihan erinäköistä kuin sunnuntaina, arvioi Jylhä IL:lle.

Niskanen tunnetaan luonnollisesti lähinnä normaalimatkoilta. Kyseessä oli naisen uran toinen finaalipaikka maailmancupin sprinteissä. Jylhä teki selväksi, että totuus on jotain muuta.

– Hän sanoi olevansa hidas ja vanha. Ei hiihtäjä ole hidas, jos on neljäs sprintissä. Kysymys on enemmän suhtautumisesta sprinttiin. Hän on ollut lihaksistolliselta nopeudeltaan ja perusnopeudeltaan hyvä jo lukioiässä, Jylhä linjasi IL:lle.

Maailmancup jatkuu viikonloppuna Minneapolisissa, jossa kilpaillaan vapaan sprintit ja 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS