SM-hiihdot jatkuivat lauantaina Vantaalla perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Suomen mestaruudet veivät nimiinsä Ristomatti Hakola ja Johanna Matintalo. Päivän jymypaukku oli Iivo Niskasen romahdus kahdeksanneksi ja lähes kaksi minuuttia voittajan taakse.

Niko Anttola teki väkevän paluun kansalliselle huipulle ja otti hopeaa. Lauri Lepistö oli hienosti kolmas.

– Ei ollut helppoa ja tuntui aika pahalta, oli raskas reissu. Täytyy tietysti olla tyytyväinen SM-kultaan, näitä harvoin tulee silloin kun Iivo on viivalla. Anttola ja Lepistökin hiillostivat aika pitkään, kommentoi Hakola Hiihtoliiton tiedotteella.

– Hyvä tietenkin, että nyt näyttää menevän parempaan suuntaan. Halusin tänään kamppailla mitalisijoista. Ennakkoon ajattelin, että Iivo ja Ristomatti ovat tänään kovia, heidät olisi vaikea voittaa, heitti puolestaan Anttola tiedotteella.

Niskanen päätti lähteä kisaan tasatyöntösuksilla. Tuo ratkaisu valkeni Ylen selostuskopille reilun kolmen kilometrin jälkeen nähdyssä nousussa.

– No, tämä oli peliliike, hämmästeli asiantuntija Ville Nousiainen nauraen Ylellä.

Karu totuus tuli nopeasti selväksi Niskaselle ja selotuskopille. Ensimmäinen väliaika meni vielä Niskasen nimiin, mutta sitten alkoi ruma romahdus.

– Eilen kokeilin latua ja ajattelin, että se oli jääliippaa. Mutta kyllähän se oli aikalailla uuden lumen vesikeli. Tuli vähän yllätyksenä kyllä keli tänään. Ei vain jaksanut sitten loppuun, että tuota… ei ollut ihan optimi, avasi Niskanen itse Ylelle.

LUE MYÖS