Ruotsin Frida Karlssonin viikonloppu Salpausselän kisoissa ei mennyt toivotulla tavalla. Parisprintti oli taputeltu, kun joukkuekaveri Maja Dahlqvist kaatui. Lauantain 20 kilometrin (p) kisassa hän ylsi kuudenneksi.

Karlssonin urakka päättyi ikävällä tavalla myös sunnuntaina. Hän kaatui ensimmäisessä erävaiheessa kolaroituaan USA:n Julia Kernin kanssa.

Esimerkiksi Ylen asiantuntija Kalle Lassila katsoi aluksi, että Karlsson oli syytön tapahtuneeseen. Toiset kuvakulmat kertoivat erilaista tarinaa.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi paljasti lähetyksessä kertoneensa Karlssonille hänen hylkäyksestään.

– Juttelin tuossa hetken aikaa sitten Frida Karlssonin kanssa ja kerroin Fridalle, että hän sai toisen keltaisen kortin ja tuli hylätyksi. Frida Karlsson oli – voisi sanoa – erittäin hämmentynyt siitä, että hänetkö tässä tuomittiin. Hän koki, että hänen suksilleen hiihdettiin, eikä hän mitenkään estänyt takana tulee, kertoi ”Musti”.

Expressen tiedusteli Kerniltä asiasta. Hänen mielestään tilanne oli selvä.

Linn (Svahn) oli edessäni ja Frida meni ulkokurviin Sitten menin itse sisäkurviin, mutta hän (Karlsson) vaihtoi nopeasti suuntaa. Minusta tuntui, että hän meni suksieni päältä ja jäin jumiin. Pysyin jotenkin jaloillani, mutta en osaa sanoa, kaikki tapahtui niin nopeasti.

Osansa kolareista saivat myös suomalaiset. Esimerkiksi Hilla Niemelä kolaroi ensimmäisessä erävaiheessa.

– Pientä kokemattomuutta oli havaittavissa taktisesti tuossa. Hän ei lähtenyt riittävän ajoissa tuossa kääntämään vasemmalle, jolloin sieltä pääsi toinen hiihtäjä puikkaamaan ohi. Siinä tuli sitten sotkeutuminen, arvioi Jauhojärvi Viaplaylle.

LUE MYÖS