Norjan Johannes Kläbo on voittanut miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kisan Lahdessa. Kläbo voitti kotiyleisön suosikin Iivo Niskasen 21,2 sekunnilla. Kolmanneksi tullut Norjan Martin Löwström Nyenget hävisi 44,7 sekuntia voittajalle.

Niskasen alkuveto oli kova. Hän johti kilpailua vielä 6,1 sekunnin kohdalla. Kläbo otti kuitenkin vähitellen suomalaistähden kiinni ja meni menojaan väliajoissa.

Norjan meno oli totutun hurjaa. Kuuden parhaan joukossa oli viisi vuonomaan miestä. Tuon porukan rikkoi siis vain Iivo Niskanen.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon pääsivät Lauri Vuorinen (12:s), Ville Ahonen (14:s), Niko Anttola (19:s), Ristomatti Hakola (20:s), Markus Vuorela (24:s), Arsi Ruuskanen (26:s) ja Lauri Lepistö (30:s).

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi oli varsin tyytyväinen Iivo Niskasen menoon. Kun Niskanen löi 9,1 kilometrin kohdalla taululle peräti 54 sekunnin eron Ristomatti Hakolaan, muistutti ”Musti” myös Niskasen aiemmista vaikeuksista.

– Miten se menikään SM-kisoissa? Ei mennyt ihan. Nyt se on Niskasen hiihto sillä tasolla kuin on totuttu näkemään.

Jauhojärvi käänsi katseensa jo ensi viikolla Holmenkollenilla hiihdettävään 50 kilometrin kilpailuun. Se hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla ja näytetään yksinoikeudella Viaplaylla.

– Kuinka vahvoilla hän on näillä näytöillä Kollenin viidelläkympillä, Musti? tiedusteli selostaja Jussi Eskola, kun Niskanen oli ylittänyt maaliviivan.

– Viisikymppiä on aina viisikymppiä. Siellä voi tapahtua mitä vain, mutta onhan tämä nyt selkeä osoitus siitä, että Niskanen on takaisin voittotaisteluissa, vastasi Jauhojärvi.

– Vaikka Kläbo oli tänään ylivoimainen, niin kyllä tätä Niskasen hiihtoa on pakko pitää onnistuneena hiihtona siihen nähden, mitä nähtiin… oli – vaikkakin vapaalla – Puijolla neljäs. SM-kisoissa meni vähän höpöhöpöksi ja oli kahdeksas siellä. Pitkiä kilpailutaukoja ja vähän maailmancupin startteja, mutta nyt palasi sille tasolle, mitä on totuttu näkemään. Palkintokorokkeella ylivoimaisesti parhaana suomalaisena, jatkoi ”Musti” myöhemmin.

LUE MYÖS