Norjalainen hiihtolegenda Petter Northug palasi maan mestaruuskisoihin tällä viikolla. Hän kilpaili pariviestissä yhdessä Even-veljensä kanssa ja otti hopeaa Johannes Kläbon sekä Didrik Tönsethin takana.

Northugin paluu teki mielettömän vaikutuksen kilpakumppaneihin ja asiantuntijoihin. Toinen hiihtolegenda Martin Johnsrud Sundby ällisteli miehen menoa NRK:lla

– Tuo viimeinen osuus oli aivan uskomaton. Kenelläkään muulla ei ole tuollaista päätä, ei edes Johannes Hösflot Kläbolla, ällisteli Sundby.

–Petter Northug teki jotain sellaista, mitä on vaikea käsittää, päivitteli puolestaan NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland.

– Petter Northug on vuonna 2024 parempi lopettaessaan, latasi puolestaan selosta Jann Post.

Northug oli viimeisen vaihdon jälkeen täysin loppu fyysisesti. Kun mies tuli vaihtoon, tuijotti Johannes Kläbo legendaa ällistyneenä. Myös Kläbo hehkutti Northugia ja piti hänen kanssaan kilpailemista.

Northugilla on Kläbon mukaan sellaista ”hulluutta”, jota on vaikea löytää muilta.

– Voimme olla kaikki yhtä mieltä siitä. Hän on parhaimmillaan aivan hullu. Hän pystyy repimään kaiken irti, kehui Kläbo NRK:lle.

Kläbolta kysyttiin, puuttuuko häneltä itseltään tuollaista hulluutta.

– Ehkä minun pitäisi ottaa häntä (Northug) kiinni tuossa, joten kyllä. Meillä kaikilla on opittavaa tuossa asiassa.

– Harvalla, hyvin harvalla on yhtä kilpailullista mieltä kuin häneltä. Kukaan muu ei ole niin kilpailuhenkinen, ylisti Kläbo.

LUE MYÖS