Perttu Hyvärinen otti SM-kultaa myös 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa. Puijon Hiihtoseuran mies nappasi jo perjantaina kultaa 10 kilometrin vapaan väliaikalähtökisassa.

Hyvärinen oli lauantaina murskaavan kova. Kakkoseksi tullut Ristomatti Hakola taipui lähes 50 sekuntia miehelle. Markus Vuorela otti pronssia.

– Mukavaa oli. Väliajat kuulostivat hyviltä läpi matkan, oli kiva hiihtää. Toisen kierroksen lumisade oli aikamoinen, vedin lipat ylämäessä, kun suksi tökkäsi. On tämä kevätkunto vähän yllättänyt, olisi tietysti ollut mukava olla jo kuukausi sitten kunnossa, kommentoi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

– SM-kisat ovat hienoja tapahtumia. Tunnelma on ollut todella hyvä ja yleisöä on hyvin paikan päällä. Mukava on hiihtää näitä SM-kisoja, jatkoi mies.

Perjantaina mies esitteli siis osaamistaan vapaalla hiihtotavalla. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi kehuskeli miehen vapaan suksimista ”kevyeksi” ja ”luistavaksi”. Hyvärinen ällistyi kuultuaan noista sanoista.

– Onko Musti siellä? Siis Musti kehui mun tekniikkaa. Kiitos Musti, se oli ensimmäinen kerta ja terveisiä studioon, veisteli Hyvärinen.

– Jäikö viimeiseksi kerraksi, kun kehut Pertun luisteluhiihtoa vai haluatko vielä sanoa jotain? heitti toimittaja Suvi Hakkarainen, kun lähetys palasi studioon.

– Riippuu miehestä itsestään, että voiko sitä tulevaisuudessa kehua. Mielellään kyllä kehun joka kerta, jos se näyttää hienolta ja jouhevalta niin kuin tänään näytti. Ei tuo nyt puhdas vahinko ollut. Väistämättä sen näki, että Hyvärisellä myös kalusto toimi loistavasti päivän kilpailussa. Sai varmasti siitä myös jonkinlaista etua, selvitti Jauhojärvi Viaplaylla.

LUE MYÖS