Suomen Suvi Minkkinen ja Otto Invenius sijoittuivat sunnuntaina upeasti kolmanneksi ampumahiihdon maailmancupin parisekaviestissä Oslon Holmenkollenilla. Vain Norja ja Ruotsi ehtivät Suomen edelle.

– Oli mahtava kisata, kun oltiin koko ajan kärkipäässä ja pelissä mukana. Aika huikea fiilis, eikä vielä tajuakaan, mitä tämä merkitsee. Oman viimeisen hiihtokierroksen aikana jännitys alkoi nousemaan.

– Hiihto tuntui tosi helpolta siihen asti, mutta viimeisellä kierroksella alkoi hapottaa jo pelkästä jännityksestä. Otin painetta itseltäni pois ja ajattelin, ettei ratkaisu jää minun tehtäväkseni. Tavoite oli laittaa Otto hyvistä asemista liikkeelle ja hän hoiti homman hienosti loppuun asti, Minkkinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Invenius hoiti ankkuriosuuden kunnialla. Suomi jäi lopulta reilut puoli minuuttia voittajalle.

– Aika sanaton fiilis. Olin todella hermostunut koko kilpailun. Suvi toi keulassa viimeiseen vaihtoon, enkä ole koskaan lähtenyt vastaavasta tilanteesta. Viimeinen osuus eteni hyvin, vaikka viimeisessä ammunnassa tärisi enemmän kuin koskaan aiemmin. Yritin vain osua ja sain hämmästyksekseni viimeisenkin taulun varapatruunalla alas. Oli mahtava tuulettaa huoltomiesten kanssa sekä fiilistellä koko maalisuora. Tuollaisesta ei ole voinut kuin unelmoinut tähän mennessä. Meillä oli varmasti kilpailun liukkain suksi tänään, ja kiitos kuuluu koko tiimille, Invenius hehkutti tiedotteella.

Kaksikko iloitsi asiasta myös Instagramissa. He julkaisivat yhteisen kuvapäivityksen. Myös lajilegendat olivat innoissaan.

– Ensimmäinen viestipodium sitten vuoden 1999. Tulevilla kausilla tätä voidaan odotella varmasti lisää, kirjoitti Mari Eder Instagramissa.

– Kuinka hienoo, riemuitsi Kaisa Mäkäräinen.

LUE MYÖS