Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi on pelipaikalla Holmenkollenilla. ”Musti” on päässyt muistelemaan myös omia kokemuksiaan pelipaikalla.

Jauhojärvi hauskuutti myös kameroiden edessä. Jauhojärvi julkaisi Instagramissa pari pätkää. Julkaisussa kerrottiin, että mies oli jättänyt leikin kesken omalla 50 kilometrin yrityksellään.

– Musti selvisit vähän yli 30 kilometriä tästä viidestäkympistä. Mitä oikein tapahtui? tiedusteli toimittajalta.

Jauhojärvi tarjosi sitten melkoista verbaaliakrobatiikkaa. Hän kertoi seikkaperäisesti, mikä oikein meni pieleen.

– Halusin oikeasti voittaa tämän päivänä kilpaolun, mutta ihan ei rahkeet siihen riittänyt. Usko loppui vähän reiluun kolmeenkymppiin. Hyvin lähti alku liikkeelle, siinä Niskasen Iivon peesissä vetelin, aika lailla nenähengityksellä, pikkaisen piti nousussa jo aukoa suutakin. Ehkä pikkuisen rapsakka alku oli itsellä. Ei lähtenyt rasva-aineenvaihdunnalla liikkelle, vaan kähnäytti hiilihydraattien polton puolelle, veisteli Lapinmies.

– Sieltä alas kun laskettiin, niin Hollolassa huoltoryhmä oli tehnyt loistavaa työtä. Karvat luistivat loistavasti ja suksi piti. 90-luvulla haistelin, kun äiti laittoi permanenttia päähän, niin kukkataikaa laitoin tuohon karva-alueelle. Tein sellaisen pienen kierteen tuohon ja ihan heittämällä pukkasin Saksan Teichmannista ohi alamäessä. Ajattelin, että tämä kilpailu tulee onnistumaan. No, toiselle kiekalle piti ottaa Viaplayn kamera mukaan ja ottaa kuvia. Yhdellä sauvalla hiihtelin. Ehkä innostuin liikaa. Pikkuisen söi voimia.

– Ajattelin kolmannen kieakan alun ottaa rauhassa. Lähdin painamaan sitä, ja enhän minä malttanut. Muistelin niitä vanhoja aikoja, kun olen hiihtänyt täällä vähän kovempaa, ja varsinkin sittten tuohon Gratishaugenille viimeiseen ylämäkeen stadionille noustessa nyt lähtee loppukiri, niin kuin pariviestissä 2011 MM-kisoissa. Innostuin siihen ammuttamaan ihan liian kovaa. Pöljäilin siihen, ihan kuin välikiriä olisin vetänyt. Ajattelin kaikkien muiden takana jäävän.

– Eihän tässä edes muita ollut mukana, ja sitten neljännen kiekan alkuun ajattelin vaihtaa sukset. No, eihän Klingana(Ville) toimittaja oli käynyt hiihtämässä nämä ihan puhki jo. Karvakin kulunut. Se painaa sen verran enemmän kuin minä, niin eihän se suksi pitänyt yhtään. Ihan käsille meni se neljäs kierros. Tässä Kappelissa katsoin taakseni ja totesin, että näissä maisemissa on kiva päättää viisikymppinen kesken, päätti Jauhojärvi.

Video tästä ja tästä.

LUE MYÖS