Suomen miehet ovat saaneet huikean fiiliksen päälle tämän kesän lentopallon Maailmanliigassa. Joukkue on voittanut kuudesta ottelustaan neljä. Tampereella on odotettavissa tulevana viikonloppuna lisää tunnetta ja kovia suorituksia, kun Suomi kohtaa Portugalin, Kuuban ja Kanadan.

Suomen nuorekas joukkue on täynnä positiivista energiaa, joka tuo tulosta. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kehuu nuorten pelaajien ja koko joukkueen panosta alkukauden harjoituksissa ja otteluissa.

– Menestys on seurausta joka päivä tehdystä hyvästä työstä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tulokset ovat aina seurausta jostakin. Nyt on hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä. Olen varma, että tämä joukkue pystyy antamaan positiivisia tunteita kaikille ja jokainen katsoja saa tästä energiaa omaan elämäänsä, Sammelvuo sanoo.

Markus Kaurto otti kuusikkopaikan

Maajoukkueen uusista pelaajista 22-vuotias keskitorjuja Markus Kaurto lunasti hyvillä esityksillään kevään leireillä ja maaotteluissa kuusikkopaikan Maailmanliigan joukkueeseen.

– Joukkueessa on aika paljon tuttuja nuorten maajoukkueista ja kaikkien kanssa on sujunut todella hyvin. Olen löytänyt sopivan rentouden tehdä asioita ja nauttinut kentällä. Näissä kahdessa aiemmassa turnauksessa on saanut hienoja kokemuksia ja on ollut todella mielenkiintoinen reissu, Kaurto kertoo.

– Loistava joukkuehenki on siivittänyt joukkuetta aina vaan parempaan ja parempaan tulokseen.
Sammelvuo toteaa, että Kaurto on aiemminkin ollut maajoukkuelistalla ja nyt kun pääsi Maailmanliigaan, niin on ollut huikea lisä Suomen joukkueeseen.

– Hänellä on into ja halu tehdä asioita. Pelilliset taidot ovat hyvät ja fyysiset ominaisuudet korvaavat mittaa (196 cm), Sammelvuo sanoo.

Kaksi olympiajoukkuetta vastassa Tampereella

Suomen kolmesta vastustajasta Tampereella kaksi selviytyi Rio de Janeiron olympialaisiin, nimittäin Kuuba ja Kanada. Suomi voitti Kuuban aiemmassa Maailmanliigan ottelussa 3-1, mutta Kanadaa ei ole vielä kohdattu.

– Olen äärettömän iloinen, että Kanada selviytyi olympialaisiin. He ovat rakentaneet joukkuetta pitkään ja määrätietoisesti, ovat tehneet pitkää taivalta. Nyt kaikki pelaajat haluavat tietysti kovasti antaa näyttöjä, että pääsevät olympialaisiin.

– Kuuba on perinteiseen tapaan hyvin fyysinen joukkue, hyökkää ja syöttää kovaa. Meidän syöttöpeli tehosi voittopelissä hyvin.

– Portugali on myös hyvä joukkue, vaikka ei ole voittanutkaan kuin pari peliä. Viime kaudesta he ovat selvästi nopeuttaneet laitapeliään.

Suomi 2-ryhmän neljäntenä

Suomi on ennen Tampereen turnausta neljäntenä Maailmanliigan 2-ryhmän sarjataulukossa Kanadan (6 voittoa), Turkin (5) ja Hollannin (4) perässä. Hollannin kanssa Suomi on tasapisteissä, erät ovat samat ja ero tulee niukasti vasta eräpisteissä. Kolme parasta pääsee lopputurnaukseen isäntäjoukkue Portugalin kanssa.

– Totta kai me kaikki tiedämme, että Suomella on mahdollisuudet lopputurnaukseen, mutta fokus ei saa mennä siihen, että ruvetaan ajattelemaan sijoituksen olevan tärkein tavoite, Sammelvuo sanoo.

– Ajattelen yhtä peliä kerrallaan. Sunnuntaina katsotaan sitten mikä on tulos ja silloin se on yleensä se, mikä on ansaittu, Sammelvuo toteaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote