Amsterdamin EM-kilpailuiden puolimaratonilla Suomea edustanut 43-vuotias Laura Manninen (o.s. Markovaara) Vantaan Kenttäurheilijat -58:sta löi Tampereella Hervannan juhlakilpailujen 10000 metrillä kaikki miehetkin ja voitti juoksun loistavalla ajalla 33.37,87.

Viimevuotinen Suomen mestari Lappeenrannan Urheilu-Miehien Alisa Vainio ja toissavuoden Kalevan kisojen kolmonen Vammalan seudun Voiman Minna Haka-Risku keskeyttivät molemmat. Toisena maaliin saapui miesten sarjan voittanut entinen maratonin Suomen mestari Marko Vaittinen Forssan Salamasta.

Omaa 40-vuotiaiden naisten Suomen ennätystään Laura Manninen paransi roimasti 22,27 sekuntia. Edellisen ennätyksen hän juoksi toukokuussa Kööpenhaminassa voittaessaan naisten Pohjoismaiden mestaruuden.

Suomalaisista on tänä vuonna Laura Mannista nopeammin juossut vain Rion olympiakisoihinkin valittu Johanna Peiponen. Vuonna 1973 syntyneiden tai sitä vanhempien ikäluokassa on koko maailmassa tänä vuonna nopeammin juossut vain toissakesäinen Euroopan mestari Britannian Jo Pavey.

Santeri Kuusiniemi juoksi 150 metrin junioriennätyksen

Lempäälän Kisa Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi voitti Turussa Tilastopajacupin 150 metriä mainiolla ajalla 16,01. Tulos kohoaa Suomen kautta aikain tilastossa kuudenneksi ja on uusi ikäkausiennätys sekä 18- että 19-vuotiaiden ikäluokissa.

Liedon Parman 19-vuotias Valtteri Kalliokulju juoksi 150 metrillä toiseksi Kuusiniemen jälkeen kelpo ajalla 16,35 ja voitti junioreiden 110 metrin aitajuoksun alle 14 sekunnin tuloksella 13,98. Salon Vilppaan 16-vuotias Atte Sailola heitti jo kolmannen kerran tässä kuussa 700-grammaista keihästä yli 70 metriä.

Turussa käytiin myös kansallisesti hyvätasoinen korkeushyppykilpailu, missä jopa kymmenen miestä ylitti Kalevan kisojen minimitulosrajan. Voittaja oli Raision Kuulan 19-vuotias Miro Rastas tuloksella 206.

Kemin Elokuun kisoissa juoksi Oulun Pyrinnön 16-vuotias Samuel Purola 100 metriä 10,73 ja järjestävän seuran Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Jani Kiiskilä heitti keihästä 76,67.

Lappeenrannan Eliittikisojen naisten 5000 metrin juoksun voittanut järjestävän seuran Lappeenrannan Urheilu-Miehien Moona Korkealaakso on vasta 14-vuotias juoksijalahjakkuus. Samanikäisenä on hänen voittoaikaansa 18.03,53 hivenen nopeammin juossut vain Saara Nikander vuonna 2008.

Lähde: Suomen Yleisurheiluarkiston tiedote