Marika Teini ja Sari Anttonen ottivat toistamiseen kaksoisvoiton suunnistuksen Euromeetingissä Latvian Cesisissä.

Teini oli pitkän matkan nopein, ja eroa Anttoseen kertyi puolitoista minuuttia. Ranskan Isia Basset oli kolmas jo selvästi suomalaiskaksikolle jääneenä. Myös Lotta Karhola (6.) ja Anna Haataja (7.) sekä vasta 19-vuotias Enni Jalava (17.) onnistuivat mainiosti.

Teini aloitti kisan vahvasti, mutta Anttonen kuroi eroa umpeen hajontaperhosella. Sen jälkeen Anttonen kulki vahvasti kohti kisan voittoa, kunnes teki kisan kolmanneksi viimeisellä rastilla ison virheen ja Teini pyyhälsi ohi.

– Anttonen jätti Teiniä pitkän välin kiertävällä reitinvalinnalla reilusti, mutta tilanne kääntyi päälaelleen kolmanneksi viimeisellä rastilla. Anttonen oli peitteisellä alueella epävarma sijainnistaan ja samaisti itsensä useita kymmeniä metrejä sivuun, kertoi valmentaja Jarmo Tonder kisan ratkaisusta, jossa Anttonen oli jo aivan rastin lähellä.

Pitkän matkan rata ja maasto olivat erittäin raskaita, sillä nousua kertyi naisille 450 metriä ja miehille 600 metriä.

– Tästä saatiin hyvää kokemusta. Kartalla oli runsaasti vihreätä, mikä loi joillekin ennakkovaikutelmaa siitä, että aikamoista taistelua viidakossa on tulossa. Osa suomalaisista pärjäsi kuitenkin kuin kala vedessä, ja niin se pitää ollakin, jos halutaan menestyä. Kärki kulki kovaa, oltiin vihreällä tai ei, korosti Tonder.

Miesten kisan voitti jälleen Ranskan Frederic Tranchand. Paras suomalainen oli seitsemänneksi sijoittunut Olli-Markus Taivainen. Myös nuoret miehet Aleksi Anttolainen (11.) ja Aleksi Niemi (13.) tekivät hyvää jälkeä.

Perjantaina kolmanneksi sijoittunut Miika Kirmula ei startannut lauantaina. Euromeeting päättyy sunnuntaina kisattavaan sprinttiin.

Lähde: Suunnistusliitto